Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Αισιοδοξεί ο Πρωθυπουργός!... Κουίζ:... "Κυρίαρχε" λαέ!...

Αισιοδοξεί ο Πρωθυπουργός!


Με κάθε ευκαιρία, ο... Μεσσίας Πρωθυπουργός δεν χάνει ούτε το κέφι του ούτε την αισιοδοξία του, δηλώνοντας «είμαι αισιόδοξος για την επίτευξη των στόχων».
Πρόκειται για την ψεύτικη αισιοδοξία η οποία εντάσσεται στα «κατά συνθήκην ψεύδη» της διαχρονικής εξουσίας.
Μιας εξουσίας –πλασματικής, κουρεμένης ή δοτής- η οποία εξ επαγγέλματος δηλώνει αισιόδοξη αλλά που η ζωή την διαψεύδει. Αυτή την εσκεμμένη απάτη και αυταπάτη της εργολαβικής εξουσίας καυτηρίασα ήδη από το 1988 οπότε και τότε η φανφάρα των εξουσιαστών δόξαζε την αισιοδοξία. Ήταν τόσο προκλητικός ο καταιονισμός της αισιοδοξίας, ώστε ο γράφων κατέληγε στο συμπέρασμα: «Όσο περισσότερο αισιοδοξεί η εξουσία, τόσο περισσότερο πρέπει ν’ ανησυχεί η ελληνική κοινωνία, στο βαθμό που το μπορεί και το αισθάνεται, γιατί η εξ επαγγέλματος αισιοδοξία δεν προσφέρει τίποτα το θετικό στη λύση των προβλημάτων» (βλ. εφ. «24 Ώρες» της 19/7/1988).
Κι όμως, από τότε –και πιο μπροστά- πέρασε ένα τέταρτο του αιώνα με διαρκείς και συχνές δηλώσεις των κάθε λογής εξουσιαστών για την... αισιοδοξία, η οποία διαρκώς διαψεύδεται για να φθάσουμε στην απόλυτη χρεοκοπία! Η απάτη στον κύβο. Άλλο το ζήτημα αν οι μαϊμουδίζοντες ψηφοφόροι την απολαμβάνουν.


Αθήνα, 3/3/2012
Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

Κουίζ:

Ποιός καθαρίζει την Ελλάδα αλλά ρυπαίνει την ιστορία της;

Αθήνα, 12/3/2012
Ο ερωτών πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

"Κυρίαρχε" λαέ!

Σαράντα χρόνια χαβαλές!
Σαράντα χρόνια κοπριτοκρατίας!
Σαράντα χρόνια βοθροκρατίας!
Ήρθε η ώρα της πληρωμής.
Καληνύχτα… Μαργαρίτα.

Αθήνα, 9/3/2012
Ο… μη συνένοχος πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου