Σάββατο 7 Απριλίου 2012

"Ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού δικτύου προστασίας στην Ευρώπη" Οι "κύριοι"! Τέλος στον καθεστωτικό συνδικαλισμό! ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Πάψτε...

"Ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού δικτύου προστασίας στην Ευρώπη"

Αυτά και άλλα πολλά παρόμοια ακούμε από τους πολιτικούς χιμπατζήδες στην Ελλάδα των άθλιων σοσιαλΗστών, μετά τον ανασκολοπισμό ΟΛΩΝ των στοιχειωδών αστικών δικαιωμάτων!
Ευτυχώς που εδώ και δύο δεκαετίες δήλωσα εγγράφως ότι "δεν είμαι πολιτικός πίθηκος" και συνεπώς "δεν θέλω ν' αναφέρονται και στον πολίτη Παπαγαρυφάλλου", όσοι αρχηγοί μιλούν στο όνομα του λαού (βλ. "Πολιτικά Θέματα" της 26/6/1992).
Όσοι δεν το έκαναν ακόμη, ποτέ δεν είναι αργά!


Αθήνα, 1/3/2012
Ο… μη πολιτικός πίθηκος πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
 
Οι "κύριοι"!

Ολημερίς και ολονυχτίς, σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και Τύπο ακούμε και  διαβάζουμε για τις στρατιές των πολιτικών καλεσμένων: Ο κύριος τάδε, ο κύριος βήτα, ο κύριος… Τόση πολύ κατάχρηση και ανεπίτρεπτη χρήση της προσαγόρευσης ώστε να εξευτελίζονται οι πάντες.
Το "κύριος" χρησιμοποιείται για τους καταδικασμένους παιδεραστές, για τους φυγόδικους καταχραστές  του δημοσίου χρήματος, για τους κάθε λογής μιζαδόρους, τους εμπόρους λευκής σαρκός, τους κάθε λογής λαθρέμπορους και πάει λέγοντας…
Τί σημαίνει όμως το αηδές "κύριος" κατά το λεξικό; Σημαίνει: "τιμητική προσωνυμία ανδρός" - "άνθρωπος σοβαρός και αξιοπρεπής". Συνεπώς -και κατά κανόνα- ανεπιτρέπτως αποκαλούνται "κύριοι" και όσοι δεν συγκεντρώνουν αυτές τις προϋποθέσεις και όσοι βρίσκονται στη φυλακή ή είναι φυγόδικοι για ατιμωτικά αδικήματα, και για πρόστυχη συμπεριφορά. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να προσφωνούνται με το "κύριος" πολιτικοί εγκληματίες που οδήγησαν την Ελλάδα στο Μνημόνιο και τον φαύλο λαό της στον αργό θάνατο.
Επιμύθιο: Λίγη φειδώ στη χρήση του όρου δεν βλάπτει.
Όσο για τον γράφοντα τον αρνείται για λόγους αυτοπροστασίας και διαχωρισμού, από τους καθημερινούς "κυρίους" που κατακλύζουν την αγορά. Αν η Ελλάδα είχε τόσους "κυρίους" δεν θα ήταν "πνιγμένη στα σκατά".
Αυτά περί των… κυρίων με την παρατήρηση ότι ο γράφων θεωρεί αυτή την προσωνυμία ως προσβολή της προσωπικότητάς του. Προς το παρόν δεν αισθάνομαι σκατωμένος.

Αθήνα, 7/3/2012
Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Τέλος στον καθεστωτικό συνδικαλισμό! ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Πάψτε να προκαλείτε. Μαζέψτε τα και φύγετε πριν σας… φύγουν. Αρκετά καπηλευτήκατε την εργατική τάξη -που δεν υπάρχει- και τα εκατομμύρια των κρατικών επιχορηγήσεων.

Πρόκειται για ένα θλιβερό γεγονός το οποίο ο γράφων καυτηρίαζε ήδη από το 1996 (βλ. το έργο μου: "Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα", εκδ. "Ergo", Αθήνα, 2002, σελ. 228-235).

Αθήνα, 3/3/2012
Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου