Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Εθνική Τραγωδία: «52% των νέων κάτω των 25 ετών άνεργοι»... Οι εχθροί του λαού!... "Ο κόσμος του πνεύματος και του πολιτισμού", ... "Όργιο ανομίας στα υγρά καύσιμα", γράφει ο Τύπος...


Εθνική Τραγωδία: «52% των νέων κάτω των 25 ετών άνεργοι»

 

Έτσι αποφαίνονται τα επίσημα στατιστικά στοιχεία!

Κι όμως το νεοκτόνο και κοινωνιοκτόνο συμμοριακό σύστημα παραμένει για δεκαετίες, εκμαυλίζοντας, εκχωρώντας και προδίδοντας! Αυτά τα εκατομμύρια των νέων χωρίς εργασία, χωρίς ασφάλιση, χωρίς μέλλον καθεύδουν! Τί περιμένουν;

Να εξεγερθούν οι συνταξιούχοι γονείς τους; Ν’ αλλάξει μόνη της η τραγική μοίρα της Ελλάδας και των ιδίων;

Ή μήπως περιμένουν να τους σώσουν οι εξουσιαστές που τους οδήγησαν σ’ αυτή την κατάπτωση;

Ο γράφων προσπάθησε να αφυπνίσει τους νέους εδώ και δυο δεκαετίες με πλείστα όσα κείμενά του τα οποία συνάντησαν την παγερή τους αδιαφορία.

 

Ως χαρακτηριστικό κείμενό μου σημειώνω ετούτου που είχε ως τίτλο: «Η ελεγεία των θρυμματισμένων ιδανικών της νιότης» (βλ. «Πολιτικά Θέματα» της 1/4/1994).

Στο οργισμένο εκείνο κείμενο κατέληγα, αναδεικνύοντας την έλλειψη εθνικών ιδανικών: «Τα χρήματα που ξοδεύουν οι νέοι δεν είναι δικά τους. Η πατρίδα τους δανείζεται από τους ξένους και τα δανεικά πια κοντεύουν να πνίξουν την ίδια και την πατρίδα. Πρέπει να επιστραφούν με τόκους και πανωτόκια».

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Σιωπή από παντού. Από γλείφοντες και έρποντες κάθε λογής που κρατώντας μικρόφωνο, τηλεοπτικούς σταθμούς και ελεγχόμενες εφημερίδες αποπροσανατόλιζαν τη δύστυχη νεολαία την οποία τροφοδοτούσαν με το αναισθητικό της αποβλακωτικής προπαγάνδας: Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χαζοτράγουδα, χαζοπρωινάδικα, Ευρωβίζιον και πάει λέγοντας.

Στους ώμους λοιπόν αυτής της τραγικής νεολαίας πέφτει το βάρος να παραγματοποιήσουν το σύνθημά μου που έγραφα εδώ και χρόνια: «Η Ουτοπία και η εξέγερση είναι οι δίδυμες αδελφές που αποτελούν τον εμβρυουλκό του μέλλοντος».

Εμπρός άνεργοι νέοι της Ελλάδας. Τολμήστε να γεννήσετε το νέο μέλλον σας!

 

 

Αθήνα, 27/4/2012

Ο  πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

Οι εχθροί του λαού!


Η τυραννία της πλειοψηφίας. ΝΔ + ΠΑΣΟΚ = 38%.
Αυτό το ποσοστό είχαν τα δύο αμαρτωλά κόμματα τα οποία έφεραν την Ελλάδα στον εθνικό της λάκκο.
Με τα όσα βιώνει, ακούει και θα βιώσει η Ελλάδα για πολλές δεκαετίες θα είχε κανείς την αξίωση να θαφτούν πολιτικά τα δύο αυτά κοινωνιοκτόνα κόμματα.
Κι όμως. Μέσα σ’ αυτόν τον κοινωνικό και πολιτικό Καιάδα αναδύονται οι νεκροθάφτες και ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια με τις ψήφους των πολιτικών κοιπριτών.
Ένας ολόκληρος κόσμος των ατομικά διορισμένων και βολεμένων συνεχίζει να δολοφονεί και την πατρίδα και τους άλλους συνέλληνες.
Πρόκειται για τους εχθρούς του λαού, για τους οποίους ο σατιρικός μας Γ. Σουρής έλεγε: Πουλούσατε την ψήφο σας / αντί του αργυρίου / σαν πρόστυχοι ντελάληδες του Αναβρυτηρίου.
Πρόκειται για τους «ιδεολόγους» τους οποίους καυτηρίασα ήδη από το 1990 στο κείμενό μου: «Η ιδεολογία ως εμπόρευμα» (βλ. «Η Καθημερινή» της 16/1/1990).
Πρόκειται για τους «ιδεολόγους» εκείνους, οι οποίοι στην αποθέωση της πολιτικής αλητείας ήταν γραμμένοι ταυτόχρονα και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ (Αυτή την πολιτική αλητεία αποκάλυψε «Η Καθημερινή» της 22/1/1998 για είκοσι χιλιάδες τέτοιους «ιδεολόγους»).
Πρόκειται για τους «ιδεολόγους» - κοπρίτες που με την ψήφο τους – εδώ και δεκάδες χρόνια – λειτουργούν ως μολυβένιες μπάλες στα πόδια της Ελλάδας καθηλώνοντάς την στο βούρκο.
Πρόκειται για την χυδαία πλειοψηφία και την αδίστακτη τυραννία της, η οποία πάντοτε στην ιστορία έδρασε αρνητικά.
Το γεγονός επισημάνθηκε από πλείστους όσους στοχαστές και κοινωνικούς φιλοσόφους, από τους οποίους αναφέρω μόνο δύο.
Έγραφε ο Έριχ Φρομ: «Αν αποφασιζόταν η αξία μιας ιδέας με βάση τους αριθμούς, θα εξακολουθούσαμε να ζούμε ακόμα στα σπήλαια» (βλ. «Η υγιής Κοινωνία», εκδ. «Μπουκομάνη», Αθήνα 1973, σελ. 419).
Από τη δική του σκοπιά, ήδη από το 1917, ο Άγγλος φιλόσοφος Μπ. Ράσσελ έγραφε: «Η τυραννία της πλειοψηφίας είναι στ’ αλήθεια ένας πραγματικός κίνδυνος. Είναι λάθος να υποθέσουμε πως η πλειοψηφία έχει αναγκαία δίκαιο. Σε κάθε καινουργιο ζήτημα η πλειοψηφία έχει, αρχικά, πάντοτε άδικο» (βλ. το έργο του: «Πολιτικά Ιδεώδη» εκδ. «Ζαχαρόπουλος», Αθήνα 1975, σελ. 70).
Οι απόψεις αυτές επιβεβαιώνονται απόλυτα από τα όσα βίωσε η Ελλάδα τα χρόνια της μεταπολίτευσης και το που οδήγησαν οι πλειοψηφίες. Στον Καιάδα.
Τώρα αυτές οι κοπριτοπλειοψηφίες ξανασηκώνουν κεφάλι και επιχειρούν να ρίξουν το χώμα στον τάφο μας. Θα τους το επιτρέψουμε; Είναι  οι αληθινοί εχθροί της Ελλάδας, των παιδιών μας και των γενεών που έρχονται.
Βαράτε τους!

Αθήνα, 22/4/2012
Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
 

"Ο κόσμος του πνεύματος και του πολιτισμού", παρακολούθησε ομιλία του "νέου" Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το "εθνικό στρατηγικό σχέδιο" (εφημερίδες της 5ης Απριλίου).


Ένα εύλογο ερώτημα: Πόσοι και πόσες από τον κόσμο αυτό διορίστηκαν σε υψηλές αμειβόμενες θέσεις και πόσοι και πόσες έκαναν ακαδημαϊκή καριέρα με τα γνωστά "κόκκινα τηλέφωνα;"
Διαφορετικά δεν εξηγείται πως υπάρχει τέτοιος "πνευματικός κόσμος" ώστε να τολμά να παρίσταται σε εκδηλώσεις του πιο διεφθαρμένου και εθνοκτόνου κόμματος, που υπήρξε ποτέ στην ελληνική πολιτική ιστορία.
Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τον ανάλογο κόσμο της Ν.Δ.
Την πνευματική αναπηρία την αποκλείω. Τον ατομικό καιροσκοπι­σμό τον δέχομαι! Τον πολιτικό πιθηκισμό τον συζητώ!

Αθήνα, 26/04/2012
Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

"Όργιο ανομίας στα υγρά καύσιμα", γράφει ο Τύπος


Ε, και λοιπόν! Τι το νέο και τι το εντυπωσιακό μαθαίνουμε στην Ελλάδα "που είναι βουτηγμένη στα σκατά"; Ολόκληρη η Ελλάδα βιώνει, εδώ και δεκαετίες, την αποθέωση της ανομίας και της διαφθοράς, που συντηρεί  και αναπαράγει ο φαύλος λαός με την ψήφο του, με πρώτους τους κομματικούς κοπρίτες.
Πρόκειται για εκείνη την χυδαία συνομοταξία των πολιτικών Αυστραλοπιθήκων, οι οποίοι πουλούν την ψήφο τους έναντι διορισμών και είναι ταυτόχρονα γραμμένοι στα δύο κόμματα που εκμαυλίζουν και προδίδουν.
Χαρακτηριστικό από την άποψη αυτή δεν είναι μόνο το πρόστυχο πελατειακό σύστημα αλλά και το εκφυλισμένο αναξιοπρεπές γεγονός ότι "είκοσι χιλιάδες "ιδεολόγοι" ήταν ταυτόχρονα γραμμένοι στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ" (βλ. "Η Καθημερινή" της 22/1/1998).
Κορυφαίος θεσμός της νομιμοποιημένης ανομίας η λεγόμενη Βουλή, την οποία οι ίδιοι οι λειτουργοί της ονόμασαν "δημόσιο πτυελοδοχείο", "χαλκείο διαφθοράς", "οπερέτα" και οι αγανακτισμένοι της πλατείας Συντάγματος "μπορντέλο"!
Η πολιτική λοιπόν ζωή της Ελλάδος των Ελλήνων Χριστιανών και γενικότερα ο δημόσιος και κοινωνικός της βίος συνιστούν μία πολύχρονη ανομία, που δεν καταπολεμείται ούτε με τις τάχα ανεξάρτητες Αρχές ούτε με τις μαγαρισμένες κάλπες των κοπριτών.
Η εδραιωθείσα ανομία στην κοπριτοκρατούμενη Ελλάδα και των πολιτικών της μίζας ΜΟΝΟ με φωτιά και τσεκούρι μπορεί να πάρει τέλος.
Ως τότε θα κολυμπά "στα σκατά", τις αναθυμιάσεις των οποίων απολαμβάνουν οι μάζες των ψηφοφόρων!

Αθήνα, 09/04/2012
Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου